1Miért jobb az egyedileg készített Batz talpbetét, mint az általános konfekció betét?

számítógépes talpfelmérés vagy roppanóhabos méretvétel után egyedileg tervezett és mart talpbetét tökéletesen ideális alátámasztást nyújthat testünk számára. Sok konfekció talpbetét létezik a piacon, melyek általános paraméterek alapján készülnek. Az ezekben található alátámasztások azonban, nagy valószínűséggel nem oda esnek, ahol számunkra az a legideálisabb lenne. Minden talplenyomat teljesen egyedi, akárcsak az ujjlenyomat. A Batz talpfelmérés során kapott egyedi nyomáskép alapján, az igen pontos 3D tervezésnek és CNC maró technológiának köszönhetően a rezgéselnyelő habból készült egyedi gyártású talpbetétek sokkal többet „tudnak”, mint amit a hagyományos értelemben vett lúdtalpbetétek nyújtanak.

batz gyik

2Hogyan juthatok hozzá egyedileg tervezett betéthez?

Batz egyedi talpbetéthez a talpfelmérő pontokon – viszonteladói partnereinknél végzett számítógépes talpfelmérésen vagy roppanóhabos méretvételen keresztül juthat. A Mérőpontok menüpont alatti térképen jelöljük, hogy aktuálisan, mely üzletekben található Batz kioszk, egyedi talpbetét munkaállomás avagy Batz Totem, roppanóhabos méretvevő hely. A talpnyomás mérése, illetve a roppanóhabos talplenyomat készítése, valamint a személyes adatok felvétele maximum 10 percet vesz igénybe. Az adatok, a megrendelés beérkezését követően maximum 15 munkanapon belül kerül kiszállításra a személyre szóló, egyedileg tervezett és gyártott talpbetét.

Amennyiben nem szeretne emiatt otthonról elmenni, vagy nincs a közelében Batz felmérő pont, webáruházunkon keresztül is megrendelheti termékünket a batz.hu/webshop oldalon. Az oldalon található online adatlap kitöltését követően, egy ún. „roppanóhab” készletet küldünk Önnek használati instrukcióval együtt. Ezzel otthon, könnyedén elvégezhető a méretvétel, a talp lenyomatának felvétele. A számunkra visszaküldött, láblenyomatot tartalmazó roppanóhabot 3D szkenner segítségével digitalizáljuk, és a kapott nyomáskép és a megrendeléskor megadott paraméterek alapján a talpbetétet egyedileg számítógépen tervezzük, majd egyedileg gyártjuk.

batz gyik
egyedi talpbetét

3Miből készül az egyedi talpbetét?

A Batz egyedi talpbetétek mindennapi használatra kifejlesztett, rezgéscsillapító, antibakteriális habosított alapanyagból készülnek. Ez az anyag könnyű, a mozgásra jól reagáló párnázást és tartósságot biztosít. Hosszú időn át megőrzi rugalmasságát és formáját, könnyen elszívja a láb izzadása során keletkező nedvességet. Az alapanyag kiválasztása a tervezés során történik, amikor is a Vásárló paramétereinek leginkább megfelelő keménységű, illetve sűrűségű EVA anyag kerül gyártásba. A Prémium talpbetétek esetében a fedőréteg a Vásárló egyéni választásától függően bőr, műbőr, sport vagy memóriahabos fedőanyag lehet, amelyet oldószermentes, vízbázisú ragasztóval rögzítünk a kimart talp alapanyagra.

batz gyik

4Hogyan készül az egyedi talpbetét?

Miután a felvételi ponton elkészült a talp nyomásvizsgálata és a személyes adatok felvétele, azokat a munkaállomás a Batz tervező központjába továbbítja. Ott egy szakértő kolléga, a láb anatómiai jellemzőinek megfelelően,  korszerű 3D szoftverek segítségével megtervezi a talpbetétet. A tervezésben segítségére van egy a  „Sapienza Universita Roma” egyetemen kifejlesztett algoritmus, mely több tízezer láb nyomásvizsgálatán alapul, és automatikus korrekciókat ajánl fel a leghelyesebb alátámasztások megvalósítására. A tervezés befejeztével, a számítógép által vezérelt marógéppel a rezgéselnyelő hab táblából kimarjuk az egyedi talpbetétet. Ezután kézzel történik a betét pontos becsiszolása, hogy tökéletesen illeszkedjen a cipőhöz. A folyamat végén pedig, a felvételkor választott fedőanyag kerül a kész betétre. Minden betét kialakítása, teljesen egyedileg történik.

batz gyik

5Milyen tartós az egyedi talpbetét?

A Batz egyedi talpbetét anyaga különlegesen tartós, a speciális habosított, rezgéselnyelő hab több évig is megőrzi rugalmasságát és eredeti formáját. Fontos azonban, hogy az egyedi talpbetét rendszeres használatától előnyösen változhat a láb anatómiája, ezért érdemes évente új talpfelmérést készíttetni, és a pozitív irányba változott boltozatoknak megfelelően új talpbetétet rendelni. Az egyedi talpbetét kihordási ideje 1 év.

batz gyik

6Hogyan kell használni az egyedi talpbetétet?

Mint minden talpbetétnél és olyan eszköznél, amely hatással lehet a test statikájára, nagyon fontos, hogy a használat kezdetekor a fokozatosság elvét kövessük. Az első héten ajánlatos csak napi 1-2 órán át használni a talpbetétet, majd a viselés időtartamát fokozatosan növelhetjük napról-napra a megszokásig. Amikor először viseljük a talpbetétet normális jelenség, hogy talpunk addig alá nem támasztott pontjai alatt nyomást érzünk. Akiknél már korábban jelentkeztek a boltozatok lesüllyedésének kellemetlen tünetei, az első napokban, hetekben kifejezetten kellemetlen, akár fájdalmas is lehet a betét viselése. Használati útmutató részletesebben itt.z gyik

batz gyik

7Milyen cipőbe helyezhető egyedi talpbetét?

Egyedi talpbetét minden olyan cipőbe helyezhető, amelyben nincsen beépített és beragasztott hosszboltozat, vagy bármely más egyéb emelés. Egyedi talpbetét maximum 2-3 cm-es sarokmagassággal rendelkező cipőbe ajánlott. Fontos megjegyezni, hogy olyan egyedi betét, amely valóban tökéletes alátámasztást nyújt, csak olyan cipőbe helyezhető, amelyben van elegendő  (fej)bőség. Ez leginkább akkor valósul meg, ha vagy 1 számmal nagyobb, vagy olyan cipőt választunk, amelyből az eredeti, gyári talpbetét kivehető.  A teljes, cipőben végigérő egyedi talpbetétek 28-astól 47-es, a rövid 3/4-es talpbetétek pedig egészen 55-ös méretig rendelhetőek.

batz gyik

8Több cipőben is használhatom az egyedi betétet?

Természetesen igen, ám bizonyos feltételekkel. Olyan talpbetét nem létezik, mely minden cipőtípusba használható! Amennyiben a két cipő hasonló formájú és bőségű, akkor az egyedi talpbetét egyik cipőből a másikba áthelyezhető. Azonban egy nagy belső bőséggel rendelkező lábbelibe (pl. túrabakancsba) készített betétet, nem tudunk egy szűk fazonú (pl. alkalmi) cipőben használni, mert annak bősége ezt nem engedi. Fordított esetben inkább lehetséges, viszont akkor a keskeny cipőbe készült talpbetét a túrabakancsban lötyöghet széltében, ezáltal elcsúszhat.

batz gyik

9Ha már egyszer rendeltem egyedi talpbetétet, hogyan rendelhetek újra egy másik cipőbe?

Amennyiben már készíttetett egyedi talpbetétet valamelyik cipőjébe, és szeretne újabb megrendelést leadni még egy ugyanolyan talpbetétre, avagy más fedéssel, más típusú cipőbe illő talpbetétre, a teendő a következő. Kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az üzlettel, ahol az első megrendelést leadta, jelezze igényét az újrarendelésre és, ha szükséges fáradjon el az üzletbe. Ha még nem telt el több, mint fél év az előző talpfelmérés óta, újabb talpfelmérésre nem lesz szükség, a korábbi nyomáskép alapján el tudjuk készíteni az új egyedi talpbetétet.

batz gyik

 

10Támogatja-e a TB a Batz egyedi talpbetétet?

A jelenleg hatályos, új jogszabályok értelmében az eddig elszámolható termékek az új tanúsítványok kiadásáig nem számolhatóak el EP számlára. Az engedélyezés folyamatban van. Megértésüket köszönjük!

batz gyik

11Mindenkinek szüksége van egyedi talpbetétre?

Egy helyesen megtervezett egyedi talpbetétnek nagyon sok pozitív hatása lehet szervezetünkre. Amennyiben teljesen egészségesek a lábboltozataink, akkor az egyedi talpbetét prevenciós hatást fejthet ki, és megelőzheti a kóros elváltozások kialakulását. A már kialakult deformitásoknál, a további romlást a talpbetét használata megállíthatja és hosszútávon az elváltozást helyes irányba javíthatja. Egy jó talpbetét testünk statikájára és ezáltal testtartásunkra is pozitív hatást gyakorolhat. 8-10 év alatti gyermekek esetében, csak orvosi javaslatra ajánljuk.

batz gyik

12Készíthető-e egyedi talpbetét cukorbetegek számára?

Cukorbetegség esetén, egyedi talpbetét készítése csak alapos ortopéd vizsgálat után javasolt. Mivel szakorvosi vizsgálatra az üzletekben nincs lehetőség, Batz egyedi talpbetét készítését szövődményes cukorbetegség esetén nem javasoljuk.  A magas vércukorszint károsíthatja a végtagokba vezető idegeket, mely érzészavarral  járhat és a láb zsibbadásához vezethet. Ha a talpbetét viselésekor a páciens nem érzékeli a talpbetét által kifejtett nyomást, ez a láb feltörését, kisebesedését, hosszú távon fekélyesedését eredményezheti. Diabeteszes Vásárló a Batz egyedi talpbetétet csak saját felelősségre rendelheti.

batz gyik

13Hol és mikor vehető át az egyedi talpbetétem?

A megrendelés beérkezését követően 15 napon belül az egyedi talpbetét elkészül. A névre szóló talpbetétet alapban a megrendelés helyszínére, az üzletbe szállítjuk térítésmentesen. A boltból kapott értesítést – e-mail, SMS vagy telefon – követően vehető át a termék személyesen az üzletben. Amennyiben a kiszállítást saját címére (lakcímre vagy munkahelyi címre) kéri, az üzletben előre kifizetett szállítási díj (890,-Ft) ellenében, a talpbetétet a megrendeléskor megadott névre és címre GLS futárszolgálattal küldjük munkanapokon 8 -17 óra közötti kézbesítéssel.

batz gyik

14Reklamációs igényemet hol érvényesíthetem?

Az egyedi talpbetétek fél év garanciával, egy év kihordási időre készülnek. A garancia érvényesítése csak abban az esetben lehetséges, ha az egyedi talpbetét használata a termék dobozában mellékelt Használati útmutatóban leírtak szerint történt. A rendeltetésszerű használat mellett felmerült minőségi kifogásokat az üzletben, a megrendelés helyszínén szükséges jelezni a nyugta/számla ellenében és az igényt reklamációs jegyzőkönyvben rögzíteni. Viszonteladónál felmért egyedi talpbetét esetén reklamációval közvetlenül cégünk felé nem lehet fordulni, csak a viszonteladói hálózatunkon keresztül igényelhető javítás, csere. Webáruházban rendelt egyedi talpbetét esetén az egyeditalpbetet@batz.hu e-mailcímen élhet reklamációs jogával.

batz gyik

15Hol tudok érdeklődni az egyedi talpbetétekkel kapcsolatban?

Az egyedi talpbetéttel kapcsolatosan bővebben e-mailben a talpbetet.infoline@batz.hu címen vagy telefonon a 06-26-526-106/25 mellék számon érdeklődhet.
Amennyiben meglévő Partnerhálózatunkhoz szeretne csatlakozni, számítógépes talpfelméréssel vagy roppanóhabos méretvétellel foglalkozni, kérjük, írjon e-mailt az egyeditalpbetet@batz.hu címre.

batz gyik
Batz