Hogyan készül a Batz egyedi talpbetét?

A lúdtalp (és számos más lábfeji, talpi deformitás) megelőzésében nagy segítséget nyújthat a Batz egyedi talpbetét. Elkészültének első és talán legfontosabb lépése a méretvétel. A méretvételnek két módja van (roppanóhabos és számítógépes), mindkettő módszer helyes alkalmazásával ugyanolyan pontos és megfelelő egyedi talpbetét készíthető. A roppanóhabos méretvételről itt, a számítógépes talpfelmérésről itt olvashat bővebben.


Méretvétel

Talpnyomás vizsgálat Batz mérőpontokon

lúdtalp

A számítógépes felmérés elvégzéséhez vásárlónknak mindenképpen fel kell keresnie valamelyik számítógépes talpfelmérő pontunkat. A térképes keresőt itt, a felmérőpontok listáját közigazgatási egységekre bontva pedig itt találja. A felmérés képzett munkatársaink segítségével, a Batz egyedi talpbetét munkaállomás (számítógépes platform) használatával, maximum 10-12 percet vesz igénybe. A rendelni kívánt egyedi termékeket (saját cipőbe készülő egyedi talpbetét vagy egyedi talpbetét fogadására alkalmas Batz lábbelivel együtt rendelt talpbetét) és azok paramétereit a munkaállomáson rögzítik, melyet a számítógép automatikusan tervező és gyártó központunkba továbbít. A talpnyomásképet és a gyártás lépéseit a rendszer automatikusan elküldi a felhasználó e-mail címére is. A mérésre nem szükséges előzetesen bejelentkezni. Önmagában a mérés elvégzése teljesen ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel, a felmérés eredményének birtokában a Vásárló szabadon dönthet arról rendel-e  egyedi talpbetétet. Megrendelés esetén (mivel teljesen személyre szabott, egyedi, más által már fel nem használható termékről van szó) az egyedi talpbetét vagy az egyedi lábággyal készült Batz termék teljes vételárát előre kell kifizetni.
egyedi talpbetét

Láblenyomat készítése roppanóhab segítségével

lúdtalp

Cégünk olyan innovatív technológiát dolgozott ki, mely ötvözi a roppanóhabos egyedi méretvétel és a számítógépes talpfelmérés előnyeit. A láblenyomat készítése roppanóhab segítségével történik, majd a lenyomat szkennelése (lézeres letapogatása) után a talpbetét szerkesztése és elkészítése megegyezik a számítógépes rendszer technológiájával. A roppanóhabot  viszonteladónk biztosítja, melynek költsége nem jelent terhet a megrendelő számára. Az üzletben munkatársunk egy űrlapon felveszi a megrendeléshez szükséges személyes adatokat és szükséges információkat, panaszokat a Megrendelővel kapcsolatosan. Ezt követően munkatársunk útmutatása alapján bele kell lépni előbb egyik, majd másik lábbal a roppanóhabba. A roppanóhabot és a megrendelt termék(ek)hez kapcsolodó adatlapot viszonteladónk juttatja el tervező és gyártó központunkba.

Jelenleg Magyarországon egyedül a Batz Egyedi Talpbetétet lehet otthonról, kényelmesen, az interneten keresztül megrendelni. Ebben az esetben a kérdéseket tartalmazó adatlapot online űrlapon kell kitölteni. A kitöltés és megrendelés után a talplenyomat rögzítéséhez szükséges roppanóhab készletet díjmentesen kézbesítjük, sőt a visszaküldéshez is díjmentesen rendelhető futár.


Tervezés

A tervezés folyamata nagy szakértelmet és gyakorlatot, valamint odafigyelést igénylő munka, roppant fontos eleme a rendszernek, a lúdtalp, bokasüllyedés vagy épp a sarokfájdalom megelőzésében, a meglévő panaszok csökkentésében. Tervező kollégáinkat folyamatosan képezzük és számukra a legmodernebb 3D-s tervező szoftvereket biztosítjuk. Minden pár talpbetét jobb és bal fele is egyedileg kerül megtervezésre a számítógépes talpfelmérő platform mérési eredményei vagy a roppanóhabos méretvétel adatai alapján. A talpbetét tervezésével kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a talpfelmérés során kapott képek (nyomás,- és bokakép) és adatok alapján határozzuk meg a talpbetét hossz-, és haránt emelését, valamint szükség esetén a bokadőlés korrekcióját és az ujjtámasz elhelyezkedését. A megrendelő által megadott cipő hosszmérete és szélessége nem befolyásolja az egyedi talpbetét emeléseinek kialakítását, csak adatot szolgáltat a talpbetét sarok és a harántrészének bőségére és a betét hosszára vonatkozóan, hogy az ne csúszkáljon, mozogjon a cipőben. A különböző döntések, emelések alkalmazását minden esetben a talpnyomáskép és a boka állása határozza meg, mely korrekcióknak kiemelt jelentősége van a lúdtalp és lábdeformitások megelőzése szempontjából. A tervezés folyamán lehetőség nyílik a lábrövidülések korrigálására is (0,5 – 1 cm magasságú sarokék alkalmazásával). A tervezők feladata – a testsúly, testmagasság és életkor ismeretében – a megfelelő sűrűségű és keménységű EVA alapanyag kiválasztása is. Ezen felül szintén a tervező kollégák feladata a szoftver segítségével a Vásárló által kért extrák (puhítások, könnyítések, sarokmélyítések, emelések, ujjtámaszok) megtervezése és gyártásba küldése.

lúdtalp

Gyártás

A Batz Hungary Kft. által alkalmazott egyedi CAD-CAM tervező rendszerrel elkészítjük a Vásárló számára optimális talpbetéttervet, majd egy precíziós CNC maróban – amely tizedmilliméteres pontossággal képes reprodukálni a digitális tervnek megfelelő talpbetétet – kimarjuk magát az egyedi talpbetétet a Vásárló paramétereinek megfelelő keménységű és sűrűségű alapanyagból (rezgéselnyelő habból). A marási folyamat körülbelül 5 percig tart. Ezután a talpbetét végső formáját kollégánk – a választott cipő típusának megfelelően – csiszológéppel alakítja ki. Prémium talpbetétek esetében ezután következik az esetleges extrák (sarokékek, puhítások stb.) elkészítése, valamint a talpbetét fedőanyagának ragasztása is, melyre lézer segítségével a Vásárló által kért nevet gravírozzuk.

lúdtalp

Szállítás

Az egyedi talpbetétet exkluzív csomagolásban kézbesítjük, a megrendelés helyszínén történő átvétel esetén díjmentesen. Lehetőség van a boltban – akár roppanóhabos, akár számítógépes platform által végzett méretvételi mód esetében is – saját kézbesítési (otthoni) címet megadni, ebben az esetben 890,- Ft-os szállítási díj ellenében a csomagot a GLS futárszolgálattal a Vásárló által megadott címre küldjük ki. Az online áruházból rendelt roppanóhab esetén a roppanóhab kézbesítése és visszaküldése díjmentes, a kész egyedi termék kiküldését egyszeri 890,- Ft-os kézbesítési díj terheli. A teljes folyamat a megrendelés beküldésétől (a webáruházban rendelt roppanóhabos méretvétel esetén a Vásárló láblenyomatát tartamazó roppanóhab központunkba érkezésétől) számítva maximum 14-21 munkanapot vesz igénybe.


További információ

Batz egyedi talpbetét rendszere a térd-, derék– és sarokfájdalom, a bokasüllyedés, a lúdtalp, a sarkantyú, a bütyök (azaz hallus valgus) és a kalapácsujj prevenciójának elkötelezett híve, ezért fejlesztettük ki, a számítógépes és roppanóhabos talpfelmérés alapján készített egyedi talpbetétünket.

Lúdtalp, bokasüllyedés, harántsüllyedés, kalapácsujj, bütyök esetén az egyeditalpbetet@batz.hu címen várjuk kérdéseit!