A pomázi egyedi talpbetét készítő üzemünknek ismét egy nagyon kedves vendége volt, a közismert és népszerű színész, újdonsült étterem tulajdonos Szabó Győző. Az ezredforduló óta, pontosabban az újkori magyar filmkészítés talán legsikeresebb filmje, a Valami Amerika első része óta Győző élete folyamatos reflektorfényben telik, mind filmek, televíziós szórakoztató műsorok, mind színházi szerepek tekintetében felsorolhatatlanul hosszú lenne alakításainak listája. Ennek ellenére megmaradt ugyanannak a bohém, laza, szerethető, őszinte srácnak mint aki volt. A róla megjelent könyvben megdöbbentő őszinteséggel vallott élete sötétebb korszakairól is, ő valóban megjárta a poklot, azt ahonnan tényleg csak a legnagyobbaknak van visszatérés. Egy percig sem képes nyugodtan a fenekén ülni, kivéve talán akkor, ha kedvenc, eldugott olasz városkájába, Cividale-ba látogat. “Rajongok a hegyekért, folyókért, vízjegyként feltölt a víz közelsége. Különösen a patakokat szeretem, a mozgást, a folytonosságot, a szabadságot. Egy kis olasz városban mindez együtt van.  Ide évente egyszer, de van, hogy többször is elutazom. Dübörög ott az energia.”

Jelenleg a Thália színház társulatának tagja ahol az idei évadban 5 darabban is színpadon áll. A színházi szerepei mellett a filmezést sem hanyagolja, idén 3 filmet is bemutatnak melyben szerepel, és jön az igazi nagy durranás is, a bevezetőben említett Valami Amerika harmadik részének a forgatását 2016 nyarán kezdi Győző az eredeti stábbal. Hihetetlen, hogy emellett saját éttermére is jut ideje, ahol igazi jó gazdaként a konyhában áll, és séf segítsége nélkül maga találja ki egyedülálló rizses költeményeit, melyet Steamboo-nak keresztelt.

Talán nem véletlen, hogy ekkora terhelés mellett Győző lábai, enyhén megviseltek lettek, és az aktív életet élők tipikus tüneteit mutatják. Enyhe sarok túlterhelés és harántboltozat süllyedés állapítható meg mindkét láb nyomásképe alapján. Ami még látszik, hogy Győző bal lába kb fél cm-rel rövidebb, ezért ezt a lábat lényegesen nagyobb terhelés éri. Ez az állapot is szinte tipikusnak mondható, a felnőtt lakosság nagy része él úgy – legtöbbször anélkül, hogy tudna róla – hogy egyik lába néhány mm-rel vagy akár 1-2 cm-rel rövidebb a másiknál. Apróságnak tűnik, de ez a pár milliméter komoly eltolódást okozhat a test egyensúlyában, a felsőtest a rövidebb láb irányába dől el és ezért az átlagosnál jóval nagyobb terhelés érheti a csípőt és a derekat. Hosszútávon ezek az egyedi talpbetéttel tökéletesen korrigálható pici elváltozások, mind-mind okozói lehetnek a hát és derékfájásnak, csípő fájdalomnak. Győző visszajelzései alapján neki sikerül olyan egyedi talpbetétet készítenünk amely kényelmesebbé és egészségesebbé teheti mindennapjait.