Évek óta (2008) a Balaton fővárosa ad otthont a magyar tenger messze legnépszerűbb és immáron legpatinásabb közép- és hosszútávú futóversenyének, hagyományosan Pünkösdkor. A futás és a láb elválaszthatatlanságának jegyében a Batz Manufaktúra csapata – történetében először – úgy döntött, hogy bemutatja forradalmi egyedi talpbetét rendszerét a futótársadalom krémjének, a leginkább egészségtudatos szabadidős sportot űzőknek. A mostoha időjárás ellenére rengeteg résztvevővel valamint az ingyenes számítógépes talpvizsgálat iránt érdeklődővel zajlott a pünkösdi hétvége legnagyobb hazai maratonfutó versenye a Balaton fővárosában. Mondhatjuk az egész város felbolydult, hisz egy időben zajlottak a Pünkösdi Regatta eseményei, a Keszthelyi Kilométerek futamai és a Pannon Agrártudományi Egyetem sárgulási rendezvényei. A viharos szél és a zuhogó eső sem tudta ellehetetleníteni a programokat. A Batz standjánál gyakorlatilag folyamatos sor állt, több mint százan végeztettek talpvizsgálatot, túlnyomó többségükben rendszeresen hosszú távot futók. Volt is itt minden mi ortopéd szem-szájnak ingere, harántsüllyedés, sarokfájdalom, lúdtalp leginkább, de akadt térd-, derék-, váll- és hátfájós érdeklődő, kialakult kalapácsujjtól vagy bütyöktől szenvedő, szóval valóban széles volt a paletta. A vasárnapi napra a helyi Katasztrófavédelem nem engedélyezte könnyűszerkezetű sátrak felállítását, üzemeltetését a keszthelyi Fő téren, így a szombati napon előjegyzésbe vett vásárlókat e-mailben értesítettük, mikor és hogyan juthatnak hozzá a díjtalan számítógépes talpvizsgálathoz.

Mivel az egészségtudatos életmódot és a megelőzést különösen fontosnak tartjuk, így a Batz Manufaktúra is kiveszi a részét a legnépszerűbb versenyszámok díjazásából. A félmaraton és a maratonfutás győztesei – hölgyek és urak egyaránt – az egyéb díjak mellett egy-egy pár Batz egyedi talpbetétet kapnak, amelynek talpfelmérését és talpvizsgálatát akár a verseny helyszínén, akár valamelyik Batz felmérőponton elvégzik munkatársaink. Ezúton is szeretnénk a Batz Manufaktúra nevében gratulálni a győzteseknek, akiket szintén e-mailben értesítünk díjaik átvételének módjáról, név szerint:

Nagy Csilla maraton, női, egyéni, 03:24:21
1.,

Dr. Rozsnyai Lilla félmaraton, női, egyéni 01:26:44
1.,

Muhari Gábor maraton, férfi, egyéni 02:32:41
1.,

Németh Gábor félmaraton, férfi, egyéni 01:12:03

Illetve akik külön kiemelt tiszteletet érdemelnek, a kerekesszékes versenyzők:

Horváth József maraton, handbike 03:25:09 !!!Sasvári Gyula maraton, handbike 04:49:37 !!!Még egyszer gratulálunk, jövőre egészen biztosan találkozunk!!!