A Batz pomázi telephelyén jártunk

Magyarország, Pest megye, Pomáz, XXI. század. Minden adatnak különösen nagy jelentősége van. Manapság szinte már össztársadalmilag elfogadott a munkahelyi stressz, lassan életünk részévé vált, szinte furcsálljuk ennek hiányát. Főleg Magyarországon, főleg Budapesten és Pest megyében, főleg a XXI. században. A festői szépségű falu, Pomáz határában található a Batz Hungary Kft. logisztikai központja, amely üdítő kivétel rohanó, feszültségektől korántsem mentes mindennapjainkban. A kapun belépve két hatalmas, fekete eb látványa ütné szíven a látogatót, ha ugye nem szeretnénk az állatokat. A kutyák (egyikük befogadott, öreg és szinte vak jószág) farokcsóválva somfordálnak a jövevényhez egy jó szóért, simogatásért. Hát kell ennél szívélyesebb fogadtatás?

batz

A cég vezető koordinátora vezeti végig a vendéget. A logisztikai csarnokba lépve hatalmas polcrendszeren, patikai pontossággal elhelyezve várakoznak kiszállításra a lábbelik. Az első, ami roppant mód szembetűnik, az itt dolgozók derűs arca. Nincs idegesség, kiabálás, mindenki végzi a dolgát, MINDENKI TUDJA A DOLGÁT. A munkaterületek vezetői inkább kérnek mint utasítanak, határozottan, de korántsem durván.

Körbejárva a csarnokot rádöbben a vendég, hogy nem csupán logisztikai központ ez, hanem konkrétan ez a cég agya és szíve. Pénzügy, direktórium, webáruház, logisztika, egyedi talpbetétgyártás, kommunikációs team, egyszóval magán a cipőgyártáson kívül minden egy helyen, profin szeparálva. Minden munkahely tudatosan elválasztva egymástól, teret hagyva mind a munkafolyamatoknak, mind a dolgozóknak. Azt már régóta tudjuk, kizárólag ilyen körülmények között végezhető és elvárható minden szempontból professzionális munkavégzés, ami érezhető is a végtermékek minőségében, megfelelőségében. A rövid, de meggyőző séta végén lehetőség nyílik egy saját talpbetét elkészíttetésére, amiről külön is ír a jövőben a szerző.

batz

A hab a tortán Szabó Gáspár kaszkadőr (számos világsztár helyett vitte már vásárra a bőrét) betoppanása, aki személyesen veszi át egyedi talpbetétjét, no de erről is külön interjú készül majd.

A legfontosabb sommázata a vizitnek, hogy ideje lenne a “gyógycipő” és “gyógypapucs” fogalmát átértékelnünk. Már régen nem a menzásnénik, kórházi nővérkék fűzős cipőiről vagy a sajnálatos balesetet szenvedettek speciális, ortopéd lábbelijeiről beszélünk, hanem divatos, hasznos és komfortos termékekről, amiket komoly orvosi csapat útmutatásait és ergonómiai szempontokat szigorúan betartó team tervez és gyárt. MINDENNAPI HASZNÁLATRA! Nem lehet eléggé hangsúlyozni a láb, a talp és a lábfej egészségének, helyes tartásának, valamint az egyedi talpbetét fontosságát. Elég, ha abba belegondol az olvasó, átlagban – munkánktól függően – napi 8-10 órát töltünk állva, egész testsúlyunkkal terhelve a teljes csontozatunkat és testünk legfontosabb kapcsolata az anyafölddel, nos az bizony a talpunk. A tartáshibák, derékfájás, hátfájás, bütyök és kalapácsujj megelőzésében, kiküszöbölésében és – ad abszurdum – gyógyításában kiemelt jelentősége van a lábbeliknek, talpbetéteknek. Ja és ha valakinek olyan kósza gondolata támadna, hogy ez egy amolyan propagandacikk,  annak csak azt tudjuk ajánlani, tapasztalja meg a Batz profizmusát, emberközeliségét, vásárlóközpontúságát.

Batz